Pump kleiner maken met een stukje leer onder de bal van de voet

Verschil in voet?

01-09-2019 door YvonneHOE KAN JE HET VERSCHIL IN VOET OPLOSSEN?

Veel mensen hebben een beetje lengte verschil in beide voeten, niet erg! Alleen met pumps is het vervelend, want je kunt gaan slippen.

We hebben al laten zien dat een hieltje achterin de pump geen goed idee is, omdat de voet dan naar voren wordt geduwd en op den duur het euvel terugkomt.

Je wilt namelijk dat jouw voet goed houvast heeft in de hiel en dat je voor nog loopruimte hebt voor je tenen. Hoe doe je dat?

Door een klein stukje leer/foam onder de bal (daar waar je voorvoet als eerste de binnenzool raakt) van je voet te leggen, dan komt de voet omhoog en wordt hij "opgevangen" door de zijkanten van de schoen. De voet kan nu niet meer naar voren schuiven. Zo houd je toch genoeg ruimte voor je tenen over en zit je ook goed in de hiel.

Geen hele zool, dat is veel te veel en zo komt ook de hiel hoger in de pump te liggen, de hiel wordt ondieper, dus minder houvast. Nee, alleen een stukje leer onder de bal van de voet. Knip desnoods bij een spitse pump bij de tenen een stukje leer weg en schalm dat schuin af voor een geleidelijke zachte overgang, zodat je tenen genoeg ruimte hebben.

Hoeveel maat verschil kun je overbruggen? Sommige mensen denken dat alles kan. Nee, je kunt ongeveer een halve tot maximaal een hele maat corrigeren, daarna zit het niet meer lekker.

Wil je het netjes? Trek dan een gedeelte van de leren binnenzool los en leg het stukje leer/foam onder de binnenzool. Lijm het stukje leer op de goede plaats vast en de leren binnenzool er weer overheen (misschien zul je hem een beetje kleiner moeten knippen, want er is minder ruimte voor het zooltje). Zo zie je er helemaal niets meer van en je hebt de pump voor je kleinere voet passend gemaakt.

We horen regelmatig in de winkel "Oh die voet loopt wel uit"....niet doen, waarom zou je? Koop pumps altijd voor jouw grootste voet en maak de pump voor de kleinere voet passend....een stuk minder pijnlijk en de pumps blijven mooier!

Als je schoenen koopt bij ons in de schoenenwinkel, dan doen wij het voor je. Dus kijk gerust naar leuke pumps....

Pumps kleine maten

Pumps grote maten