Zwarte enkellaarzen maat 43, 44, 45, 46, 42 met lage hak

Damesschoenen maat 43....zonder pijn!

28-10-2020 door YvonneMaat 42....of toch damesschoenen maat 43?

Er komt een mevrouw de winkel binnen en vraagt naar maat 42. Ze wijst een paar modellen aan....en oh ja, ze heeft moeilijke voeten, dus het moet breed zijn....waarschijnlijk een breedte maat! Onze verkoopster had het al gezien en nam ook damesschoenen maat 43 mee. 

Goh, wat zaten die pumps goed...."welke breedte maat is dit?" Normaal, het zijn gewoon pumps maat 43. "Ja, maar ik heb altijd maat 42". Wij denken dat u gewoon damesschoenen maat 43 nodig heeft en niet zo zeer een breedte maat. Alles is in verhouding, bij pumps maat 43 is de lengte maar 7,5 mm langer, maar er zit ook meer volume in. De voet kan zo iets meer naar voren komen en wordt niet meer zo strak vastgehouden. De schoen blijft zo ook mooier in model. Dus neem dat maatje groter, niemand zal het zien, maar u voelt het wel! Uw voeten zullen u dankbaar zijn!

                         table-img

Later hoorden wij haar verhaal. Ze vertelt  "Als ik in winkels naar damesschoenen maat 43 vraag, krijg ik 9 van de 10 keer als antwoord.....Nee, die hebben wij niet. Als ik naar maat 42 vraag, in de hoop dat ze een beetje groot vallen, heb ik nog weleens kans dat ze die hebben. Ik ben dit zo gewend geraakt, dat ik niet eens meer vraag naar damesschoenen maat 43." 

Ze was er zelf verbluft van dat het gewoon een gewoonte voor haar was geworden. Toen was het hek van de dam...."Oh, maar dan wil ik ook weleens enkellaarzen maat 43 passen, daar kom ik normaal niet in met mijn (hoge) wreef."

                        table-img

Altijd leuk als je mensen kunt verrassen! Dus niet alleen een aantal korte laarsjes maat 43 meegenomen, maar ook elastische lange laarzen. Nou, met enkellaarzen maat 43 was haar "hoge wreef probleem" zo goed als opgelost, ze paste ze bijna allemaal. De grote verrassing waren de leren elastische lange laarzen maat 43. Doordat de lange laarzen voor het grootste gedeelte elastisch zijn, is het de comfortabelste manier om hoge hakken te dragen. Ze sluiten helemaal rondom de voet aan en dat is steviger dan bij pumps met hoge hakken.

                         table-img

Blij ging ze de winkel uit met een paar pumps, enkelaarzen en......lange laarzen maat 43 "die heb ik al jaren niet meer gehad! Jullie hebben mij afgeleerd om naar maat 42 of breedte maten te vragen!"

Wij zijn altijd weer verbaasd over de vele "moeilijke voeten" die gewoon opgelost worden, door de juiste schoenmaat te kopen.

Wij ontwerpen onze schoenen zelf en geven onze grote maten damesschoenen vaak al wat extra volume mee. Zo ook bij spitsere pumps maat 43. Veel klanten met een bredere voet denken dat spitse pumps niets voor hen zijn, maar zijn altijd weer aangenaam verrast als ze onze hakken met puntige neus maat 43 passen.