Natte schoenen opgepropt met papier laten drogen

Natte schoenen

01-09-2019 door YvonneHOE VOORKOM IK ZOVEEL MOGELIJK SCHADE AAN MIJN NATTE SCHOENEN?

Eigenlijk moet je schoenen nooit door en door nat laten worden. Namelijk als een schoen door en door nat is, gaat meestal het mooie ervan af. De schoen verliest veel van zijn pasvorm, kwaliteit en levensduur.

Daarom is het verstandig om regelmatig te poetsen en als je vermoedt dat het gaat regenen, zet een spuitbus bij de voordeur en spuit de schoenen dan even in met een Anti-Rain spray. Er vormt zich dan een dun siliconen laagje op de schoen, waar de druppels vanaf glijden.

Maar ja, soms kun je niet alles voorkomen en zit je met een paar door en door natte schoenen. Wat dan te doen? Laat je natte schoenen drogen op een droge plaats, maar niet bij een verwarming, zodat de schoenen rustig kunnen drogen. Drogen ze te snel, dan heb je kans dat het leer gaat uitdrogen, hard wordt en gaat barsten.

Om je natte schoenen hun vorm te laten behouden, prop je ze stevig op met vloeipapier, keukenpapier of gewoon een krant. Als het maar iets is dat vocht op kan nemen. Prop ze flink vol zodat er spanning op het leer komt te staan en alle kreuken eruit trekken. Laat ze zo langzaam, minimaal 24 uur, drogen.

Op deze manier behouden je natte schoenen hun vorm en kun je ze, als ze droog zijn, poetsen met schoencreme om het leer weer soepel en veerkrachtig te maken en....ze weer te beschermen tegen nat weer!