Aziatische schoenen gelijmd met goedkope giftige lijmsooorten formaline en tolueen

Aziatische Schoenen en Gif

21-01-2020 door YvonneTip! Koop Europese Schoenen....voor je gezondheid!

Vandaag in de fabrieken hoorden wij een opmerkelijk verhaal. Een heel groot bekend merk (ook in Nederland) was altijd goed voor een productie van 10 miljoen paar schoenen in Spanje per jaar. Afgelopen jaren is dit echter teruggelopen naar 2 miljoen paar. De andere 8 miljoen paren komen nu uit Aziatische landen. Als deze containers met schoenen in Europa binnenkomen zitten de schoenen meestal dik onder schimmels, etc.

Er zijn vier grote fabrieken (bekende gerenommeerde merken, duizenden werknemers) gestopt met produceren van schoenen en doen nu niet anders dan schoenen (7.000 paar per dag) die uit Azie komen, "schoonmaken". 

De schoenen worden met chemische middelen schoongemaakt, de dozen worden met chemische middelen schoongemaakt en de schoenen worden weer opnieuw ingespoten met....een gif tegen van alles en nog wat. De mensen moeten beschermende kleding en gasmaskers dragen als ze dit doen. Kun je nagaan wat er binnenkomt via je huid als je deze schoenen draagt aan jouw warme voeten!

 

De schoenen die uit Azie komen worden nog in elkaar gelijmd met goedkope producten als formaline en tolueen. Giftige, kankerverwekkende stoffen (die zich opstapelen in het lichaam) en die bij ons allang verboden zijn. Deze giffen komen echter via een omweg vervolgens weer terug in ons milieu door deze goedkope schoenen, kleding (kleurstoffen), electronica, plastic prullaria, bedden, etc.

Doordat de schoenen gelijmd met deze giftige stoffen, nog voor de lijm droog is in de containers worden gestopt en op transport gaan, ontstaat er een mengsel van verschillende giftige gassen in de container. Dit is zo giftig, dat de medewerkers die de containers moeten openmaken er ziek van werden. Momenteel worden in de havens de containers gecheckt op de hoeveelheid giftige gassen voordat ze geopend mogen worden. Bij schoenen wordt de helft afgekeurd, deze containers moeten eerst ontgast worden (waar blijft dat gas?). Gezondheidsschade openbaart zich pas op de langere termijn, omdat deze giftige, kankerverwekkende stoffen zich opstapelen in het lichaam....en wij ons maar druk maken over 0,001% CO2 en Pfas!

                

De fabrieken die deze schoenen "schoonmaken" worden verplicht om dit geheim te houden. De schoenenindustrie heeft het in Europa heel moeilijk door al deze goedkope import, dus van hen zul je hier niets over horen. Deze fabrieken zijn als de dood dat hen deze klus ook nog wordt afgenomen. 

Wij vinden dit heel triest voor beide partijen....de Producent én de Consument!

Langzaam maar zeker verdwijnt de schoenenindustrie uit de Europese landen met een heleboel knowhow en veilige ecologisch gelooide leersoorten en materialen. Zodat uiteindelijk de consument steeds meer gedwongen wordt om uit slecht gemaakte schoenen van giftige materialen en niet gecontroleerd door Europse organisaties, te kiezen.. ....

Wij krijgen de vraag....Hoe weet je nu of schoenen gemaakt worden in Europese fabrieken?

Goede vraag, want wij hebben inderdaad gezien dat er in Istanboel schoenen worden gemaakt voor Italiaanse merken en daar staat doodleuk het leer stempel Vero Cuoio (volledig leer) in het italiaans in. Doen ze het iets netter dan worden de schoenen in delen gemaakt in Istanboel en zetten ze dat in elkaar in Italie, soms alleen maar de zool en dan mag er Made in Italy in staan. 

Hoe weet je het dan wel? Je weet het pas écht als je regelmatig door de fabrieken loopt, de verschillende stappen van de productie bekijkt....en dat doen wij dan ook voor onze klanten!

                table-img    

                             Als wij bij de fabrikanten zijn, maken we altijd even een rondje door de fabriek

Dus koop lekker Europese schoenen, daar zit jarenlange vakkennis in, ze hebben daardoor een betere pasvorm, worden gemaakt van gecontroleerde materialen (bij ons Metaal- en Chroomvrij Ecologisch leer)....EN ZIJN VEEL VEILIGER VOOR JE GEZONDHEID!        

                table-img

Hier zie je bijvoorbeeld volwassen professionele mannen met de hand de patronen uit het ecologisch gelooide leer snijden. Geen kinderarbeid, geen verboden chemische middelen, in een schone fabriek. 

Wil je deze in Europa gemaakte schoenen zonder gif zien?

 

Ga naar onze Kleine & Grote Maten Schoenen Collectie 2020 >>