Zwarte Cowboylaarzen kleine grote maten

Wat zijn Cowboylaarzen?

24-01-2020 door YvonneVan Cowboylaars tot Streetwear!

Cowboylaarzen zijn gemaakt door en voor....Cowboys! Omdat deze veedrijvers hele dagen op een paard door de stoffige en blubberige prairies reden wilden ze makkelijk schoeisel hebben. 

Zo onstonden Cowboylaarzen. Laarzen die goed tegen vocht, vuil of koude konden. De laarzen moesten een punt hebben, want dan konden ze makkelijk door de stijgbeugels, een stevige hak die de voet in de stijgbeugel tegenhield en om de stijgbeugels niet te voelen, een harde stugge zool.

      

In het ruige bestaan van deze veedrijvers kon het voorkomen dat de cowboy van zijn paard viel. Ze wilden dan natuurlijk niet in de stijgbeugel blijven hangen en meegesleept worden. Dus je moest deze cowboylaarzen niet alleen makkelijk aan kunnen trekken, maar je moest er in nood. ook makkelijk uit kunnen schieten. Daarom hebben deze cowboylaarzen een wijde kap met een rechte hiel, zodat de voet nergens tegengehouden kan worden. En zeg nu zelf na een dag hard werken wil je helmaal geen schoenen die perfect aansluiten, je wilt gewoon lekker naar de kroeg kunnen sloffen!

Je ziet Cowboylaarzen waren helemaal niet ontworpen....om te lopen!

Vroeger waren ze practisch, nu zijn Cowboylaarzen echte eyecatchers, waarmee je een fashion statement kunt maken. Met een paar stoere Western Laarzen geef je in een handomdraai dat lievelijke bloemetjes jurkje een stoere Urban look. Of wat dacht je van een lange kanten rok met een suede-achtig jasje, cowboyboots eronder en wallah! Je hebt je Boho-stijl te pakken voor dat toffe festival. Ga je voor de echte Westernstyle? Dat doe je natuurlijk met een strakke spijkerbroek en hoed. 

Welke aanpassing heeft Stravers gedaan aan haar Western Laarzen?

Omdat je niet de hele dag op je paard zit, maar eerder lekker shoppend, werkend of lopend de dag doorbrengt, hebben we voor het draagcomfort enige subtiele aanpassingen aan onze Cowboylaarzen gedaan. 

De hiel is heel belangrijk! Sluit hij goed om de voet dan geeft hij ondersteuning bij het lopen, zwik je niet en wordt je niet moe

Daar zit hem nu juist de crux bij Cowboyboots. De grootste klacht die je bij het dragen van Cowboylaarzen hoort is dat ze sloffen, je erop zwikt of dat je er snel moe op wordt. Dit komt omdat ze een rechte, ronde hiel hebben, de voorvoet moet er immers makkelijk doorheen kunnen. Vandaar dat je minder houvast hebt bij het lopen en de voet op en neer gaat in de laarzen. Je hoort het bij het lopen. 

Stravers wilde een Cowboylaars maken met een wél goed sluitende hiel. Probleem....je komt er met je voet niet meer doorheen! Oplossing....een rits! Zo kan de voet makkelijk in de laars komen, wordt de hiel wél goed ondersteund en hoef je niet te sloffen in je Westernboots. Wel zo comfortabel bij het shoppen!