HOME | OVER ONS | CONTACT & ROUTE | KLANTENSERVICE  NL 020 6169973 BE 03 8084225  English English

Default welcome msg!

Mocassins

Mocassins

Drivers Shoes ! Heren mocassins kleine maten 39, 38, 37 en zelfs maat 36

Heren mocassins, ook bekend onder de naam Drivers Shoes of Car Shoes, hebben een dunne rubber of leren zool, waardoor ze erg geschikt zijn om te dragen tijdens het auto rijden, vandaar de bijnaam Drivers Shoes. Ook buiten het autorijden zijn deze kleine maten heren mocassins zeer comfortabel te dragen. Je kunt ze dragen onder een linnen kostuum, casual pantalon of jeans. Veel mannen dragen ze ook graag onder hun shorts of korte broek in hun vakantie en vrije tijd. Vooral omdat deze heren mocassins makkelijk instappen, lekker lichtgewicht zijn en voelen als een handschoen om de voet. Je voelt haast niet dat je deze heren mocassins aan je voeten hebt....en dat wil je toch in je vrije tijd?

De speciale maakwijze van originele handgemaakte kleine maten heren mocassins

Niet veel fabrikanten maken de originele handgemaakte mocassins voor heren nog, omdat het een bijzondere en kostbare maakwijze is. Allereerst wordt er met de hand een soort "handschoen" voor de voet gemaakt. Het leer loopt rondom door om de voet. Er wordt meer leer gebruikt dan bij gewone instappers. Bij penny loafers wordt het bovenwerk aan de zool vastgezet, hier gaat het leer niet helemaal onder de voet door.

De gewone loafers worden geprodceerd op kunstof leesten, die later weer gerecycled kunnen worden. Originele mocassins worden gemaakt op speciale aluminium leesten. Die veel duurder zijn en niet gerecycled kunnen worden. Als de mocassin in elkaar zit, lijkt het net een "sokje". Het lijkt nog helemaal niet op een schoen. Het gestikte bovenwerk wordt om de leest gedaan, de leest wordt verwarmd tot ongeveer 60 graden en daarna snel afgekoeld tot diep onder nul graden, zodat het leer strak om de leest trekt. Dan pas krijgt het de uiteindelijke vorm van een herenschoen. Dit kan niet met kunstof leesten. Als laatste, wordt er een zool ondergestikt , omdat je anders wel heel erg snel je mocassins verslijt. 

De noppenzool! De meest luxe & flexibele vorm van mocassins afgeleid van bekend italiaans merk

De meest luxe vorm waarbij de flexibiliteit het meest behouden blijft is de noppenzool. Tussen twee lagen van het originele leer wordt een dun rubbelzooltje met noppen gestikt. Door gestanste gaatjes komen de noppen naar buiten. Je hebt nu een dun zeer flexibel rubberzooltje en toch loop je ter bescherming op rubber noppen. Voor de kenners en liefhebbers van originele mocassins de luxe ten top! Een van de meest bekende Italiaanse mocassin fabrikanten, dankt daar haar bekendheid aan. Stravers Luxe Schoenen heeft ze zelfs laten maken met een uitneembaar leren voetbed voor nog meer comfort. Deze meest luxe vorm van heren mocassins zijn er dit seizoen nu ook in kleine maten 36, 37, 38, 39. Het was een lange zoektocht. Stravers Luxe Schoenen is er dan ook trots op dat ze deze exclusieve kleine maten mocassins voor mannen in de collectie heeft.

Kleine maten heren mocassins in diverse modekleuren

Deze kleine maten heren mocassins zijn er in zwart leer en zwart, blauw, beige, rood en grijs suede. Een echte Musthave voor de mannen garderobe, zorg dat je niet misgrijpt dit seizoen. Psst....veel mannen vertellen ons dat zij ze zelfs in de winter als huisschoen dragen, zo lekker comfortabel zitten ze. Dus toch een all year round herenschoen....